Első randis képlet Tindereseknek

A néhány hetes szakítás utáni parkolópályának vége és most tolod a Tindert ezerrel? Vagy a karanténban unatkozol otthon? Össze is jött egy-két match és kéne valami jó terv, hogyan told le a kritikus de ugyanakkor kötelező első randis köröket, mert egy hosszú kapcsolatból szabadulva évek óta nem randiztál? Ráadásul úgy, hogy ne kelljen sokat agyalnod és stresszelned rajta, de ne is legyen közhelyes, újrahasznosítható legyen ha minden héten mással kéne randiznod futószalagon, mindemellett a csaj is jól érezze magát. Ez elég nagy kihívásnak tűnik.

Mivel Tinderes az ismertség, így nem tudsz róla szinte semmit, sosem láttad még, fogalmad sincs mit kedvel valójában. Felmész a netre, szétgooglizod a munkaidőd, de semmi átütőt nem találsz. Kávézás, teázás, vacsora, borozás, mozi, séta, múzeum, de mind sablonnak tűnek elsőre és önmagában nem győz meg. Ennél egyedibbet akarsz. Főzőtanfolyam, csokiműhely, festés, strand a másik véglet ami kb garancia egy furcsa randira egy full ismeretlennel, ha el is megy veled bonbont önteni.

Mi a cél az első randin?

Tegyük fel, hogy nem megdönteni akarod azonnal, hanem kideríteni, hogy élőben hogy néz ki, érdekel-e téged, érdekled-e őt. Nem akarod feltétlen lenyűgözni sem, hiszen lehet hogy hidegen hagy majd és amúgy is ki akarod zárni a “gold diggereket”, ezért úgy döntesz, elsőre nem viszed egy Michelin-csillagos étterembe. Lehet hogy kényelmetlenül is érezné magát ha néhány képet küldtél át (nem dickpic) meg a gyerekkori kutyád nevét ismeri csak. Viszont nem szeretnél unalmas, ismerkedős beülős randit sem, vagy kétszáz forintosat, így a séta a parkban sem egy jó opció- Sanszos, hogy az előző randija is ott volt valakivel, mindketten unnátok, te pedig nem vagy egy olyan férfi mint akikkel eddig randizott nyilván! Ennél legyen benne több fantázia.

Hasznos tipp! Ne lőjj el minden puskaport, hogy a második és harmadik randin is tudd még fokozni.

Milyen helyek jöhetnek szóba?

Nem a feszengős, csendben várakozós helyek. Mozi semmiképp sem, ott nem sok esélyed van megismerni. A közös programozós hely sem túl jó ötlet elsőre, mert egy idegennel lehet hogy kényelmetlenül érezné magát egy fix 2 órás főzőprogramon, ahol a másik 12 ember azonnal levágja hogy elsőrandizik veled. Olyan hely kell ami laza, nincsen tele emberekkel teljesen, vagy ha igen, akkor nem foglalkozik veletek senki és kettesben lehettek. Olyan program kell, ami nincsen bebetonozva órák hosszára, mindkettőtöknek van esélye lelépni mondjuk 30 perc után, ha nagyon para lenne a másik. Legyen valami hangulata, valamilyen szinten legyen érdekes emellett vagy nézzen ki jól és passzoljon a személyiségedhez. Ne legyen hangzavar sem, de teljes síri csend sem, hogy fel tudjatok oldódni.

Mi a képlet?

Valójában az első csoportba eső unalmasnak tűnő programok teljesen jók, ha van bennük egy kis csavar és a személyiséged is hozzá tud tenni. Az egésznek a titka az, hogy KOMBINÁLNI KELL ŐKET. Persze simán lehet olyan a hölgy, a hely, a szituáció vagy a te személyiséged, hogy egyik is elég önmagában, de nem baj ha van B terved.

Vacsora+séta+bár/bor

Vacsora alatt valami laza, a gyrosos és az asztalfoglalós között félúton levő, streetfood jellegű hely ideális. Levesező, egyszerű olasz, sushi, pad thai jellegű fél órában elintézhető. Érdemes kedvenc helyre menni, de ha nem bejáratott akkor előtte mindenképp kipróbád ki, hogy magabiztosan mozogj. Fontos tipp! Nézd meg hol van a női mosdó és jegyezd meg, mert tuti ki fog menni és megkérdezi. Itt egy fél óra után dönthetsz, hogy maradtok még, tovább mentek, vagy lelépsz.

Ha úgy látod, hogy elvinnéd meginni valamit, akkor jöhet a séta. Olyan bárt vagy borozót nézz ki, ami séta távolságra van, nyitva van és nem egy késdobáló kocsma. Ezt is teszteld le mielőtt randizni viszel valakit. Tájékozódj kicsit a koktélokról, borokról. A vacsora alatt ki is faggathatod indulás előtt, így van egy releváns és fix témád. Amíg odaértek a séta részt is kipipálod. Nem is feltétlenül kell tudnia hova mentek, csak fogod és elviszed. Ezzel egy sima sétába egy kis izgalmat injekcióztál neki amíg azon agyal, na vajon hova viszed tovább. A bár vagy borozó többnyire eleve olyan hely, ami ideális randira. A vacsora alatt már annyira biztosan megismeritek egymást, hogy nem lesz kínos feszengés, a többit pedig az alkohol megoldja remélhetőleg.

Múzeum+séta+kávézó

Kiállítás vagy múzeum is lehet első randis célpont ha kultúrembernek szeretnél tűnni, vagy tényleg az is vagy. Nem feltétlenül a műértő “Mária gyermekével” festményszakértésre kell gondolni. Bármilyen más laza kiállítás is lehet (Titanic, Bodies jellegű) ami közben tudtok beszélgetni és szórakoztató is. Nagyjából 30 percesre tervezd ezt a szakaszt, hogy legyen menekülési lehetőség. Ha úgy gondolod hogy érdemes folytatni, akkor jöhet a séta, persze úgy, hogy nem tudja hova mentek pontosan. Kávézónak keress egy minőségi helyet, cukrászdát, ahol esetleg desszert is van. Budapesten van pár extrább hely, kürtőskalács, rózsafagyi, nagynevű cukrászda, kézműves és újhullámos dolgok, világbajnok baristák meg hasonlók. A kávézásban is az a jó, hogy 30 perc alatt a végére lehet érni ha kell. Elsőre ez pont elég.

Néhány további sztenderd program, amiket randipartner ismeretében és évszak vagy időjárás függvényében behelyettesíthetsz a fenti képletekbe: Teaház, Koripálya, Szentendre, Állatkert, Tropicarium, Bowling, Motorozás, Budapest Eye óriáskerék, Normafa rétessel, elektromos roller, vasárnapi brunch, Karácsonyi vásár, Koncert, Libegő, egy BKK hajóút a Dunán is jó lehet a séta helyett.